Polędwiczki Wieprzowe W Cieście Drożdżowym

Polędwiczki Wieprzowe W Cieście Drożdżowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 40 dag mąki pszennej

  • opakowanie drożdży

  • 1 dag cukru

  • 2 łyżki siemienia lnanegi

  • 2 łyżki osrębów pszennych

  • 2 lyzki oliwy z oliwek

  • majeranek świerzy

  • sól

  • polędwiczki wieprzowe

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie Ciasta:

Mąkę wymieszaj z siemieniem Lnianym,cukrem,solą,otrębami,drożdżami,oregano,dolej 3/4 szklanki ciepłej wody i zagnieć ciasto.Odstaw w ciepłe miejsce na 20 mni,po czym ponownie wyrób.

Przygotowanie Mięsa:

Polędwiczki oprósz solą i pieprzem.Usmaż na oliwie z odrobiną majeranku na złoty kolor.Osącz na papierowym ręczniku.Ciasto drożdżowe przekrój na 2 równe porcje,rozwałkuj na grubość 1 cm.

Zawijanie I Pieczenie:

Na płatach ciasta ułóż polędwiczki,obłóż majerankiem,Ciasto posmaruj jajkiem.Zwiń,końce ściśnij,nadmiar ciasta podwiń pod spód.Odstaw na 10 min.Wierzch posmaruj jakiem.
Piecz 20 min w tem 180 stopni C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat