Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki Wieprzowe W Cieście Drożdżowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

40 dag mąki pszennej
opakowanie drożdży
1 dag cukru
2 łyżki siemienia lnanegi
2 łyżki osrębów pszennych
2 lyzki oliwy z oliwek
majeranek świerzy
sól
polędwiczki wieprzowe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki Wieprzowe W Cieście Drożdżowym

Przygotowanie Ciasta:

Mąkę wymieszaj z siemieniem Lnianym,cukrem,solą,otrębami,drożdżami,oregano,dolej 3/4 szklanki ciepłej wody i zagnieć ciasto.Odstaw w ciepłe miejsce na 20 mni,po czym ponownie wyrób.

Przygotowanie Mięsa:

Polędwiczki oprósz solą i pieprzem.Usmaż na oliwie z odrobiną majeranku na złoty kolor.Osącz na papierowym ręczniku.Ciasto drożdżowe przekrój na 2 równe porcje,rozwałkuj na grubość 1 cm.

Zawijanie I Pieczenie:

Na płatach ciasta ułóż polędwiczki,obłóż majerankiem,Ciasto posmaruj jajkiem.Zwiń,końce ściśnij,nadmiar ciasta podwiń pod spód.Odstaw na 10 min.Wierzch posmaruj jakiem.
Piecz 20 min w tem 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak