Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik w zawijasy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
masło lub margaryna 1 kostka
jajko 1 szt
żółtko jajek 2 szt
śmietana ok2 łyżki kwaśnej
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
ser 1 1/2 sera na serniki
jajko 5 szt
budyń śmietankowy 1 op
mąka pszenna 1 łyżka
cukier 1 1/2 szkl
śmietana 1 szkl
olej 3-4 łyżki
Dodatki:
kakao ok3 łyżki
cukier puder ok1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik w zawijasy

Z podanych w przepisie składników zagnieść ciasto i odłożyć do lodówki. Po wyjęciu wylepić ciastem spód przygotowanej dużej blaszki.
Jajka wybić i zmiksować z cukrem, dodać ser i pozostałe składniki. Krótko połączyć mikserem.
Ok 3/4 masy serowej wyłożyć na ciasto a do pozostałej masy dodać kakao (można dodać trochę cukru pudru)i wymieszać.
Masę z kakao wyłożyć na jasną masę i widelcem zakręcić kilka zawijasów.
Piec ok 60 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak