Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kiełbasa biała 1 kg
boczek wędzony 150 g
cebula 2 szt

Sos

Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
piwo 1/4 szkl
miód 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem , ułożyć ponacinaną kiełbasę. Cebulę pokroić w piórka i posypać po kiełbasie. Składniki sosu z przyprawami wymieszać polać połową po kiełbasie , posypać boczkiem i polać reszta sosu . Naczynie przykryć folią aluminiową i piec 45 minut w temp 160 stopni następnie odkryć i piec następne 45 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak