Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z jarmużem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jarmuż 150 g
pieczarki 300 g
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
sól i pieprz
masło
olej do smażenia
ser żółty 150 g
sos grzybowy 1 op
sos pieczarkowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z jarmużem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Jarmuż oczyścić i posiekać. Podsmażyć na maśle .
Krok 1 - Mielone z jarmużem i pieczarkami foto
2
Pieczarki obrać , pokroić na małe plasterki i usmażyć na maśle. Doprawić lekko do smaku.
Krok 2 - Mielone z jarmużem i pieczarkami foto
3
Ser zetrzeć na tarce i wymieszać z mięsem , pieczarkami i jarmużem
Krok 3 - Mielone z jarmużem i pieczarkami foto
4
Do masy dodać jajka , bułkę tartą. Doprawić do smaku i wymieszać dokładnie.
Krok 4 - Mielone z jarmużem i pieczarkami foto
5
Z masy formować małe kulki i smażyć je na oleju z każdej strony.
Krok 5 - Mielone z jarmużem i pieczarkami foto
6
Sosy przygotować według przepisu na opakowaniu , wrzucić kotlety i chwilę dusić.
Krok 6 - Mielone z jarmużem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak