Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem, rzodkiewką i olejem kokosowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 główki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
oliwki czarne 1 duża garść
rzodkiewki 1 mały pęczek
pomidor 1 szt
olej kokosowy 2 łyżki
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem, rzodkiewką i olejem kokosowym

Sałatę lodową oczyścić, porwać na kawałki i przełożyć do miski. Dodać pokrojone w półplasterki rzodkiewki oraz pokrojonego w dużą kostkę pomidora. Tuńczyka odsączyć z zalewy i dodać do reszty składników.
Na patelni lekko podgrzać olej kokosowy (extra virgin), a gdy będzie miał już płynną konsystencję, dodać do niego przyprawę do sałatek oraz pieprz. połączyć sos z sałatką.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak