Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzonym trewalem, brązowym ryżem i szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba wędzona 250 gram (trewal filet)
ryż brązowy 100 gram
oliwki czarne 1 duża garść
cebula 1 szt
sól
pomidor 1 szt
szpinak świeży 1 duża garść
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonym trewalem, brązowym ryżem i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Nastawić wodę na ryż, posolić. Gdy się zagotuje, wrzucić ryż i gotować przez 30 minut. Odcedzić i zostawić do przestygnięcia.
Wędzony filet z trewala porwać na kawałki i wrzucić do miski.
Krok 1 - Sałatka z wędzonym trewalem, brązowym ryżem i szpinakiem foto
2
Dodać cebulę pokrojoną w kostkę.
Krok 2 - Sałatka z wędzonym trewalem, brązowym ryżem i szpinakiem foto
3
Oliwki pokroić na połówki i dodać do reszty składników.
Krok 3 - Sałatka z wędzonym trewalem, brązowym ryżem i szpinakiem foto
4
Dodać również przestudzony ryż. Wymieszać.
Krok 4 - Sałatka z wędzonym trewalem, brązowym ryżem i szpinakiem foto
5
Dodać pomidora pokrojonego w kostkę oraz wypłukany i osuszony szpinak, porwany na mniejsze kawałki.
Przygotować sos z oliwy, soku z cytryny oraz pieprzu i polać nim sałatkę.
Smacznego :)
Krok 5 - Sałatka z wędzonym trewalem, brązowym ryżem i szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 04.07.2017 09:34
Pyszna i pożywna sałatka :) Uwielbiam sałatki rybne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak