Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 60 dkg
grzyby suszone 2 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
kostka rosołowa grzybowa 1 sztuka
sól
pieprz
mąka 3 łyżki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi

Kroki postępowania

1
Grzyby zalać ciepłą wodą i pozostawić na noc. Na drugi dzień oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 1 - Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi foto
2
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi foto
3
Zalać wodą.
Krok 3 - Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi foto
4
Dodać kostkę grzybową, liście laurowe, ziele angielskie oraz grzyby. Dusić pod przykryciem do miękkości.

Sos doprawić do smaku i zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Zagotować.
Krok 4 - Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi foto
5
Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 5 - Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.07.2017 07:55
smaczne jedzonko
Krzysztof15 04.07.2017 06:01
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak