Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany karczek pieczony w worku

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 1 kg
oliwa 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany karczek pieczony w worku

Karczek dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie skrapiamy oliwą i rozcieramy. Paprykę, czosnek, sól, pieprz łączymy ze sobą i oprószamy przyprawami przygotowany karczek.

Przyprawy dokładnie wcieramy. Przekładamy na folię aluminiową i zawijamy. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.

Po tym czasie wyciągamy mięso i przekładamy do worka. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 220 stopni ok. 1,5 godziny.

Pod koniec pieczenia rozcinamy worek, aby mięsko się zarumieniło. Upieczone mięso wyciągamy i chłodzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 04.07.2017 00:25
super mięsko
Janina 03.07.2017 23:54
Fajne mięsko;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak