Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różyczki z ciasta francuskiego z szynką, serem żółtym i oliwkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
ketchup pikantny 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
szynka parmeńska 100 gram
ser żółty 150 gram
oliwki 1 garść
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Różyczki z ciasta francuskiego z szynką, serem żółtym i oliwkami

Kroki postępowania

1
Do miseczki wlać ketchup, dodać zioła prowansalskie i dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Różyczki z ciasta francuskiego z szynką, serem żółtym i oliwkami foto
2
Rozwinąć ciasto francuskie, pokroić na paski i każdy z nich posmarować ketchupem.
Krok 2 - Różyczki z ciasta francuskiego z szynką, serem żółtym i oliwkami foto
3
Na każdym pasku ułożyć szynkę parmeńską oraz ser żółty pokrojony w cienkie plasterki.
Krok 3 - Różyczki z ciasta francuskiego z szynką, serem żółtym i oliwkami foto
4
Na serze ułożyć oliwki pokrojone w plasterki. Zwijać ciasto tak, jak na zdjęciu.
Krok 4 - Różyczki z ciasta francuskiego z szynką, serem żółtym i oliwkami foto
5
Włożyć gotowe różyczki do silikonowych foremek na muffinki.
Krok 5 - Różyczki z ciasta francuskiego z szynką, serem żółtym i oliwkami foto
6
Posmarować ciasto rozbełtanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
Krok 6 - Różyczki z ciasta francuskiego z szynką, serem żółtym i oliwkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak