Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łopatka w sosie chrzanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
chrzan 20 dag
bulion 400 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 dag
surowe żółtko 2 szt
musztarda 2 łyzki
sól, pieprz
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka w sosie chrzanowym

Mieso kroimy w plastry.Posypujemy sola i pieprzem.Układamy na natłuszczonym naczyniu zaroodpornym i pieczemy 30 minut w temp.200 st.Ucieramy chrzan i gotujemy 20 minut w bulionie.Sos przecieramy przez sitko,dodajemy smietane i bułke tarta.Gotujemy az zgestnieje.Zdejmujemy z ognia i dodajemy żółtko roztarte z musztarda i kilkoma łyzkami wywaru.Doprawiamy.Upieczone mieso układamy na półmisku z ziemniakami posypanymi koperkiem i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak