Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pekinki z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 8 dużych liści
cebula 1 duża sztuka
pieczarki 40 dkg
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 100 g
majonez ok. 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pekinki z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Pieczarki pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli, usmażyć je, doprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Roladki z pekinki z pieczarkami foto
2
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka, dodać do pieczarek, wymieszać.
Krok 2 - Roladki z pekinki z pieczarkami foto
3
Z liści kapusty delikatnie ściąć zgrubiałą część (uważać, żeby nie przedziurawić liści). Liście kapusty posmarować majonezem.
Krok 3 - Roladki z pekinki z pieczarkami foto
4
Na liściach rozłożyć pieczarki z ryżem.
Krok 4 - Roladki z pekinki z pieczarkami foto
5
Zwinąć ścisłe roladki, ułożyć je ciasno obok siebie, odłożyć na ok. 2 godziny.
Krok 5 - Roladki z pekinki z pieczarkami foto
6
Po tym czasie roladki pokroić na 3 kawałki każdą, ułożyć na półmisku.
Krok 6 - Roladki z pekinki z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 04.07.2017 09:28
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak