Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tołpyga z cebulą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety rybne 1 szt tołpyga
cebula 2 szt
ketchup łagodny 2-3 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
jajko 1 szt
mąka pszenna do panierowania
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tołpyga z cebulą

Kroki postępowania

1
Umytą rybę odcisnąć z wody, osuszyć, pokroić, posypać solą i pieprzem.
Krok 1 - Tołpyga z cebulą foto
2
Następnie panierować w jajku wymieszanym z odrobiną soli.
Krok 2 - Tołpyga z cebulą foto
3
Ze wszystkich stron obtoczyć w mące.
Krok 3 - Tołpyga z cebulą foto
4
Włożyć na patelnię z rozgrzanym olejem, zrumienić.
Krok 4 - Tołpyga z cebulą foto
5
Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 5 - Tołpyga z cebulą foto
6
Na oleju podsmażyć pokrojoną w pół krążki cebulę, oprószyć ostrą papryką.
Krok 6 - Tołpyga z cebulą foto
7
Dodać ketchup, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 7 - Tołpyga z cebulą foto
8
Cebulę z ketchupem wyłożyć na usmażoną rybę. Podawać na ciepło lub na zimno.
Krok 8 - Tołpyga z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak