Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko z kucharkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4
Kucharek przyprawa do potraw
czosnek 4 ząbki
folia aluminiowa

Przepis i sposób przygotowania na: Udko z kucharkiem

Udka dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie skrapiamy oliwą i wcieramy czosnek. Oprószamy kucharkiem z każdej strony. Zawijamy w folię aluminiową i dajemy do lodówki na dwanaście godzin.

Po tym czasie wyciągamy i przekładamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220 stopni ok. 1 h i 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak