Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowo-drobiowy z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 30 dkg
olej do smażenia
cebula 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki
Ziele angielskie mielone Prymat 1 szczypta
Kminek mielony Prymat 1/3 łyżeczki
sól do smaku
kostka mięsna 2 sztuki
pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
pieczarki 4 duże sztuki
mąka pszenna 1 czubata łyżka
śmietana kremówka 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowo-drobiowy z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Szynkę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju.
Krok 1 - Gulasz wieprzowo-drobiowy z pieczarkami foto
2
Dodać do niej pokrojoną w kostkę cebulę, trochę soli, paprykę, przyprawę do mięs, kminek i ziele angielskie. Chwilę razem podsmażać.
Krok 2 - Gulasz wieprzowo-drobiowy z pieczarkami foto
3
Do mięsa wlać szklankę wody, dodać kostki mięsne. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 40-45 minut.
Krok 3 - Gulasz wieprzowo-drobiowy z pieczarkami foto
4
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać do szynki, podsmażyć.
Krok 4 - Gulasz wieprzowo-drobiowy z pieczarkami foto
5
Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, podsmażyć. Wlać 1,5 szklanki wody, zagotować. Gotować ok. 10-15 minut.
Krok 5 - Gulasz wieprzowo-drobiowy z pieczarkami foto
6
Mąkę rozmieszać z 1/2 szklanki zimnej wody i śmietaną.
Krok 6 - Gulasz wieprzowo-drobiowy z pieczarkami foto
7
Zawiesiną zagęścić gulasz. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.
Krok 7 - Gulasz wieprzowo-drobiowy z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.07.2017 20:31
super danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak