Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka z passaty z szynką i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 średnia sztuka
czosnek 3 ząbki
olej do smażenia
pieczarki 15 dkg
szynka wieprzowa 40 dkg
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1/3 łyżeczki
Ziele angielskie mielone Prymat 2 szczypty
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól do smaku
passata pomidorowa z czosnkiem 700 g
fasola biała 1 puszka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 czubata łyżeczka
przyprawa uniwersalna wg uznania
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka z passaty z szynką i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę z czosnkiem zeszklić w garnku na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Pomidorówka z passaty z szynką i pieczarkami foto
2
Pieczarki pokroić w półplasterki, wrzucić do garnka i usmażyć.
Krok 2 - Pomidorówka z passaty z szynką i pieczarkami foto
3
Szynkę zmielić, dodać do grzybów razem z przyprawami. Smażyć, cały czas mieszając, aż mięso się zetnie.
Krok 3 - Pomidorówka z passaty z szynką i pieczarkami foto
4
Do mięsa z grzybami dodać passatę i szklankę wody, zagotować.
Krok 4 - Pomidorówka z passaty z szynką i pieczarkami foto
5
Dodać fasolkę razem z zalewą i zioła. Wymieszać.
Krok 5 - Pomidorówka z passaty z szynką i pieczarkami foto
6
Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut. Zupę doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Krok 6 - Pomidorówka z passaty z szynką i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 03.07.2017 20:21
Bardzo dobra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak