Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z tuńczyka z pieprzem grillowany

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 400 g (stek)
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 2-3 łyżki
szałwia 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z tuńczyka z pieprzem grillowany

Rybę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym . Skropić sokiem z cytryny , posypać pieprzem, kolorowym, białym i cytrynowym .Polać oliwą z oliwek i włożyć do lodówki na 20 - 30 minut Wyjąć i włożyć na rozgrzany na tackach lub na patelnię grillową . Grillować z obu stron z listkami szałwii około 3 minuty po każdej stronie . Podawać z dowolnymi dodatkami i sałatkami .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 04.07.2017 00:34
pyszności ....:)
Urszula Świeca 03.07.2017 13:38
Uwielbiam ryby pod każdą postacią.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak