Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby leśne w sosie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 600 g
cebula 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyzeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/4 lyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1/2 łyżeczki
mąka 1 łyżka
śmietana 3-4 łyżki
woda 1 litr
bulion warzywny 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby leśne w sosie

Grzyby obrać z zanieczyszczeń i opłukać. Pokroić na plasterki i zalać wodą ,obgotować . Na patelni lub w rondelku podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę .Dodać grzyby ,przyprawy i podsmażyć chwilkę .Podlać bulionem warzywnym lub grzybowym i dusić do miękkości grzybów .Przyprawić do smaku czosnkiem niedźwiedzim i pieprzem . Zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką .Podawać z rybką ,kapustą lub innymi dodatkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 04.07.2017 00:35
pyszności ....:)
Urszula Świeca 03.07.2017 13:39
Smaczne.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak