Zupa porowo - ogókowa z klskami

Zupa porowo - ogókowa z klskami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mały por

    1
  • łyżka masła

    1
  • kluseczki:

  • 1/2 szkla.mąki

  • jajka

    2
  • roztopione masło

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżka
  • zupa w proszku

    1 ogórkowa
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Por czyścimy ,kroimy w krążki ,podsmażamy na maśle .Zupę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu .Dodajemy por .Gotujemy razem przez chwilę .Kluseczki : z mąki ,jajek i masła wyrabiamy ciasto .Zagotowujemy 1 litr wody z dodatkiem soli .łyżką formujemy małe kulki i wrzucamy do wrzątku.Po wypłynięciu wybieramy łyżą cedzakową .Podajemy razem ze zupą .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malina

27.07.2013 08:06
koniecznie muszę spróbować, bo szybka i ciekawa

caralajna

06.07.2012 08:44
szybka i smaczna

anemon

03.10.2011 07:45
Fajna, szybka zupa, zwłaszcza gdy wiecznie brakuje nam czasu.

ben-ka

24.07.2011 09:19
smaczna zupka:)

marchewka

21.06.2011 23:42
wow, super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat