Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowo - ogókowa z klskami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mały por 1
łyżka masła 1
kluseczki:
1/2 szkla.mąki
jajko 2
roztopione masło 1 łyżka
sól 1 łyżka
zupa w proszku 1 ogórkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowo - ogókowa z klskami

Por czyścimy ,kroimy w krążki ,podsmażamy na maśle .Zupę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu .Dodajemy por .Gotujemy razem przez chwilę .Kluseczki : z mąki ,jajek i masła wyrabiamy ciasto .Zagotowujemy 1 litr wody z dodatkiem soli .łyżką formujemy małe kulki i wrzucamy do wrzątku.Po wypłynięciu wybieramy łyżą cedzakową .Podajemy razem ze zupą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 27.07.2013 08:06
koniecznie muszę spróbować, bo szybka i ciekawa
caralajna 06.07.2012 08:44
szybka i smaczna
anemon 03.10.2011 07:45
Fajna, szybka zupa, zwłaszcza gdy wiecznie brakuje nam czasu.
ben-ka 24.07.2011 09:19
smaczna zupka:)
marchewka 21.06.2011 23:42
wow, super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak