Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
margaryna 250 g
smalec 1 kostka
jajko 2
żółtko jajek 3
drożdże 6 dag
mleko 1 szklanka
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki

Mąkę, margarynę i smalec posiekać. Mleko delikatnie podgrzać następnie dodać drożdże i cukier. Odstawić aby urosły następnie połączyć z resztą składników i dobrze zagnieść. Rozwałkować i wycinać trójkąty a następnie zwijać je w kształt rogalików. Upiec. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 07.02.2012 17:17
mniam
Margo1 29.08.2010 15:42
rogaliki robiłam niedawno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak