Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z ciasta twarogowego

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

twaróg 300 g
cukier 4 łyżki
mleko 6 łyżek
cukier wanilinowy 1 op
jajko 2 szt
olej 6 łyżek
mąka pszenna 2 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1 szczypta

Oraz

dżem 1 op
żółtko jajek 1 szt
śmietana 30% 2 łyżki
sezam

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z ciasta twarogowego

Kroki postępowania

1
Twaróg rozkruszyć i wymieszać z olejem
Krok 1 - Rogaliki z ciasta twarogowego  foto
2
Następnie dodać jajka, mleko, cukry i szczyptę soli całość zmiksować
Krok 2 - Rogaliki z ciasta twarogowego  foto
3
Mąkę przesiać z mąkę ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i dodać do masy . Zagnieść ciasto.
Krok 3 - Rogaliki z ciasta twarogowego  foto
4
Ciasto podzielić na 2 części i każdą z nich rozwałkować na koło , ciasto pokroić na trójkąty . Na każdy trójkąt nałożyć dżem.
Krok 4 - Rogaliki z ciasta twarogowego  foto
5
Zwinąć zaczynając od podstawy trójkąta , czubki zawiń pod spód. Uformować rogaliki i ułożyć na blaszce.
Krok 5 - Rogaliki z ciasta twarogowego  foto
6
Żółtka utrzeć ze śmietaną i posmarować rogaliki , posypać sezamem Piec 20-25 minut w temp 180 stopni.
Krok 6 - Rogaliki z ciasta twarogowego  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.07.2017 12:05
bardzo smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak