Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z kurczaka z nutką imbiru

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurczak 0,5 szt
sok z pomarańczy 3-4 łyżki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1/4 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
papryka mielona 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z kurczaka z nutką imbiru

Kroki postępowania

1
W miseczce wymieszać oliwę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, musztardę, gałkę muszkatołową, imbir i sok z pomarańczy.
Krok 1 - Mięso z kurczaka z nutką imbiru foto
2
Mięso umyć osuszyć, podzielić na porcje. Natrzeć solą i pieprzem.
Krok 2 - Mięso z kurczaka z nutką imbiru foto
3
Dokładnie obtoczyć w marynacie, odłożyć do lodówki na 1-2 godziny.
Krok 3 - Mięso z kurczaka z nutką imbiru foto
4
Przed pieczeniem ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć mieloną papryką, ułożyć wiórki z masła, przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 60 minut.
Krok 4 - Mięso z kurczaka z nutką imbiru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 03.07.2017 09:36
Apetyczna porcja mięsa :)
mirosława4 03.07.2017 08:41
apetyczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak