Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielońce z ogórkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe ok60 dag
jajko 2 szt mniejsze
bułka 1 szt
czosnek 2 ząbki mnijsze
ogórek kiszony 2-3 szt
kostka mięsna 1 szt
cebula 1/2 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mielońce z ogórkiem

Cebule drobno pokroić albo zetrzeć na tarce. U ogórków wyciąć środki i zetrzeć na tarce . Czosnek przecisnąć przez praskę.
Kostkę rozpuścić w wodzie i wystudzić, namoczyć w tym bułkę i odcisnąć. Wszystko(oprócz ogórków dodać do mięsa, wbić jajka i doprawić do smaku. Garść mięsnej masy odłożyć i wymieszać z ogórkami.
Z masy odrywać kawałki nakładać farsz z ogórkirm i formować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak