Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
Farsz:
pieczarki ok6 szt
cebula czerwona 1/3 szt
masło 1 łyżka
sól
pieprz
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z pieczarkami

Jajka ugotować na twardo, przekroić wzdłuż na połowy i wyjąć żółtka. Pieczarki pokroić w drobne plasterki albo dowolnie, odparować na patelni, oprószyć solą i poddusić na małej ilości masła. Wystudzić.
4-5 żółtek utrzeć, dodać łyżkę majonezu (można więcej), dodać drobno pokrojoną cebulę i pieczarki. Wymieszać i doprawić do smaku. Przygotowany farsz nakładać na połówki jajek. Dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 03.07.2017 00:15
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak