Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg W Pomarańczach,Z nutką imbiru,czosnku,cynamonu i ostrej papryczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

średnie pstrągi 4 sztuki
sok wycisniety z dwóch pomarańczy
duża wyfiletowana pomarańcza
ząbków czosnku 4
Łyżek oliwy 8 łyżek
cynamon Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
tymianek 6 łyżek (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg W Pomarańczach,Z nutką imbiru,czosnku,cynamonu i ostrej papryczki

Przygotowanie:

1.Dżem pomaranczowy z imbirem wymieszaj z sokiem z pomaranczy,posiekanym czosnkiem,tymiankiem oraz oliwą.Dopraw cynamonem,gałką,solą,pieprzem.

2.Wypatroszone ryby dokladnie połucz pod bierzącą wodą,osusz papierowym recznikiem kuchennym.natrzyj przygotowaną masą

3.Pstrągi ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,obłóż filecikami z pomarańczy.
Piecz 30 min w temp 200 stopni C.

Pycha na przyjecia typu imieniny :)

Smacznegooooo:D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 06.06.2011 22:23
brzmi zaskakująco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak