Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 2 szt
jabłka 2 szt
ziemniaki 4 szt
buraki ćwikłowe 4 szt
cebula 1 szt
śmietana 1/2 szkl
koncentrat z buraków 3 łyżki
jajko szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa

Śledzie oczyścić, wypłukać i zalać zimną wodą , moczyć przez około 12 godz najlepiej na noc. Buraki , ziemniaki osobno ugotować w łupinach, po czym obrać i pokroić w kostkę. Dodać jabłka i cebulę pokrojone w kostkę, kwas buraczany, wymieszać. Jajko ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Filety śledziowe pokroić w kawałki, ułożyć na półmisku, obłożyć warzywami. Posypać jajkiem i polać roztrzepaną śmietaną, udekorować natką pietruszki. Można lekko posolić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 03.07.2017 11:36
świetna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak