Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet owocowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ananas świeży 1/2 średniej sztuki
melon 1/2 sztuki
mrożone truskawki 20 dkg
sok jabłkowy 1 szklanka
miód 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet owocowy

Ananasa obrać, usunąć twardy rdzeń. Melona (użyłam takiego o pomarańczowym środku) obrać, usunąć z niego pestki. Ananasa i melona pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego, plastikowego pojemnika i mocno zamrozić. Zamrożone owoce przełożyć do miski blendera. Dodać do nich zamrożone truskawki i miód, wlać sok. Wszystko dokładnie zmiksować. Sorbet można podawać od razu lub dodatkowo zmrozić go w zamrażalniku (ja jeszcze zamroziłam).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak