Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuskus na zielono

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuskus 1/3 szklanki
woda wrząca 1/2 szklanki
cebula 1/2 sztuki
cukinia 15 dkg
groszek zielony świeży 1 szklanka (wyłuskanego)
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
masło 1 łyżka
kolendra posiekana 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kuskus na zielono

Kroki postępowania

1
Kaszę przesypać do miseczki, zalać wrzącą wodą, odłożyć na kilka minut, następnie rozdrobnić.
Krok 1 - Kuskus na zielono foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Kuskus na zielono foto
3
Pokrojoną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Kuskus na zielono foto
4
Dodać do niej cukinię, trochę soli i pieprzu, krótko podsmażyć.
Krok 4 - Kuskus na zielono foto
5
Wsypać groszek, smażyć 1-2 minuty.
Krok 5 - Kuskus na zielono foto
6
Dodać kaszę i masło, dokładnie wymieszać.
Krok 6 - Kuskus na zielono foto
7
Na koniec dodać posiekaną świeżą kolendrę, ponownie dokładnie wymieszać, podzielić na porcje i podawać.
Krok 7 - Kuskus na zielono foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak