Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z parówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 6
posiekana łyżka pora
łyżeczka ziarenek smaku
mąka 2 łyżki
jajko 1
żółtko jajek 1

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z parówkami

Bulion utworzyc z kostek rosołowych .Dodac do niego parówki obrane z osłonek i zieleninę .lane kluski : z mąki ,jajka i żółtka zrobic ciasto .Z papieru zrobic szpryce ,wlac ciasto.Wodę zagotowac z ziarenkami ,wyciskac ciasto na gotujący się wywar .Wyjąc łyżką cedzakową ,przełożyc do rosołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.07.2013 09:19
z parówkami jeszcze nie jadłam
manaika 22.05.2012 14:01
o takim jeszcze nie słyszałam
anemon 03.11.2011 08:43
Ciekawy pomysł.
barbara11561 21.08.2011 10:21
świetny
ben-ka 28.09.2010 15:43
Lubię lane kluski,zresztą lubię chyba każde kluchy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak