Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka z musem truskawkowym
Kroki postępowania
Truskawki bez szypułek rozgotować w niedużej ilości wody z cukrem.
mąka pszenna | 1 szklanka |
mąka krupczatka | 1 szkl |
cukier puder | 10 dag |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
żółtko jajek | 1 szt |
jajko | 1 szt |
cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
skórka z pomarańczy | 1/2 łyżeczki |
masło | 20 dag |
truskawki | 1/2 kg |
cukier | 1-2 łyżki |
galaretka truskawkowa | 1 szt |
śmietana kremowa 30% lub 36% | 1/2 szkl |
cukier puder | 1 łyżka |
śmietan fix | 1 opakowania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: