Wędzony boczek gotowany w przyprawach

Wędzony boczek gotowany w przyprawach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony boczek

    1 kg
  • ziele angielskie całe

    10 ziarenek
  • liście laurowe

    3 szt
  • owoc jałowca

    2-3 ziarna
  • wędzona papryka w proszku

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek włożyć do garnka, zalać wodą, dodać liście laurowe, angielskie ziele i ziarna jałowca. (Gdy boczek jest mało słony dodać soli do wody). Gotować na wolnym ogniu do miękkości. Ugotowany boczek wyłożyć na talerz, oprószyć mieloną, wędzoną papryką, schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

02.07.2017 17:17
bez konserwantów, piękny kolor, na pewno super smak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat