Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z serem i sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z indyka 500 G
jajko 2 Szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/4 Szkl
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 Łyżeczki
olej do smażenia
ser żółty 150 G

Sos

ketchup pikantny 3 Łyżki
majonez 3 Łyżki
ząbki czosnku 2 Szt

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z serem i sosem

Filet podzielić na części. Posypać przyprawą. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto. Przełożyć na blaszkę. Z podanych składników zrobić sos. Posmarować filety. Na wierzch zetrzeć ser żółty. Zapiekać 10 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak