Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka rybno-kalafiorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z dorsza 1 Kg
jajko 2 Szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 Szkl
sól i pieprz do Smaku
olej do smażenia
kalafior 1 Szt
ser żółty 250 G

Sos

czosnek 3 Ząbki
ketchup pikantny 150 Ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka rybno-kalafiorowa

Dorsza podzielić na części. Panierować w bułce i jajku. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Kalafiora podzielić na różyczki, ugotować. Położyć w miejsca między rybą. Czosnek pokroić, wymieszać z Ketchupem. Polać po wierzchu. Ma samą górę zetrzeć ser żółty. Piec 20 minut w temperaturze 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak