Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmazyn na parze

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba morska KARMAZYN średnia tuszka
masło
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Karmazyn na parze

Karmazyna dokładnie umyć na wierzchu i wewnątrz, otrzepać z nadmiaru wody. Posypać w środku niewielką ilością soli i białego pieprzu. Ułożyć w pojemniku do gotowania na parze i ogrzewać, aż mięso wewnątrz zmieni kolor na mlecznobiały.

Rybę ostrożnie przełożyć na talerz - dwoma widelcami otworzyć tuszkę na połowę i wyjąć kręgosłup. Mięso skropić świeżym sokiem z cytryny i ułożyć kawałki masła. Od razu podawać.
Kiedy się stopi, rybka jest gotowa do jedzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak