Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinakiem i truskawkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży garśc
truskawki 10 szt
mozzarella w kulce 1 szt
słonecznik łuskany 4 łyżki
masło 1/4 łyżeczki
miód 1 łyżka
ocet balsamiczny 2 łyżki
pieprz szczypta
oliwa 1 łyzeczka
kakao 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinakiem i truskawkami

Do rondelka włożyć masło, miód, ocet, pieprz i oliwę. Cały czas mieszając zagotować i pod sam dodać kakao. Sos odstawić do przestygnięcia. Słonecznik uprażyć na maśle aż nabierze złotego koloru. Szpinak opłukać, osuszyć i wyłożyć na talerz. Na szpinak wyłożyć pokrojoną w paski mozzarellę i oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Dodać pokrojone na kawałki truskawki, polać sosem czekoladowym i posypać prażonym słonecznikiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 02.07.2017 21:33
Smakowita i fajnie podana sałatka.;)
adelajda 02.07.2017 08:09
Dobra sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak