Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreańskie bulgogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 gram
papryka czerwona 2 sztuki
marynata 300 ml
cebula 2 sztuki
grzyby mun 1 opakowanie
makaron ryżowy 1 opakowanie
olej do smażenia
szczypiorek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Koreańskie bulgogi

Kroki postępowania

1
Wołowinę kroję w cienkie paski zalewam marynatą do bulgogów i wstawiam do lodówki na 12 godzin.
Krok 1 - Koreańskie bulgogi foto
2
Cebulę kroję w piórka i podsmażam.
Krok 2 - Koreańskie bulgogi foto
3
Równocześnie na drugiej patelni na rozgrzanym oleju smażę mięso.
Krok 3 - Koreańskie bulgogi foto
4
Do cebuli dodaję pokrojoną paprykę oraz podsmażoną wołowinę.
Krok 4 - Koreańskie bulgogi foto
5
Całość duszę z grzybami mun.
Krok 5 - Koreańskie bulgogi foto
6
Bulgogi podaję na makaronie ryżowym i posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Krok 6 - Koreańskie bulgogi foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.07.2017 22:57
Ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak