Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z botwinką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 100 gram
botwinka 1 pęczek
cukinia 1/2 szt
cebula 1 szt
olej kokosowy 1 łyżka
masło 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
parmezan do posypania
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z botwinką

Kroki postępowania

1
Botwinkę dokładnie wypłukać, osuszyć, a następnie pokroić na kawałki.
Krok 1 - Kasza gryczana z botwinką foto
2
Kaszę gryczaną wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować al dente.
Krok 2 - Kasza gryczana z botwinką foto
3
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju kokosowym. Cukinię umyć i pokroić na kawałki. Wrzucić do cebuli i podsmażać przez około 5 minut.
Krok 3 - Kasza gryczana z botwinką foto
4
Wrzucić na patelnię pokrojoną botwinkę. Dusić przed kilka minut do momentu, aż liście i łodygi zmiękną.
Krok 4 - Kasza gryczana z botwinką foto
5
Dodać przyprawy, wymieszać.
Krok 5 - Kasza gryczana z botwinką foto
6
Wrzucić ugotowaną kaszę oraz masło. Wymieszać i dusić jeszcze przez około 2-3 minuty. Przyprawić danie świeżo zmielonym pieprzem. Nałożyć na talerze i posypać startym parmezanem.
Smacznego :)
Krok 6 - Kasza gryczana z botwinką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak