Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp duszony w warzywach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp dzwonka 1 kg
marchew 3 szt
seler 1/2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
śmietana 18 proc 4 łyżki
mąka pszenna 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Karp duszony w warzywach

Kroki postępowania

1
Dzwonka opruszyć mąką .Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 1 - Karp duszony w warzywach foto
2
Marchew , pietruszkę , seler opłukać, oczyścić. Warzywa zetrzeć na tartce o grubych oczkach.Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej wrzucić pokrojoną cebulę podsmażyć, dodać warzywa, sól, pieprz kucharek podlać wodą. Dusić pod przykryciem na małym ogniu aż zmiękną.
Krok 2 - Karp duszony w warzywach foto
3
Następnie dodać rybę i nadal dusić.
Krok 3 - Karp duszony w warzywach foto
4
Pod koniec podprawić śmietaną wymieszaną z jedną łyżką mąki. Po zagotowaniu odstawić z ognia. Wyłożyć na półmisek , posypać natką pietruszki. Podawać z młodymi ziemniakami .
Krok 4 - Karp duszony w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 01.07.2017 23:06
Pyszne danie :)
Ania321 01.07.2017 22:33
smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak