Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 40 dag
średnie cebule 2 sztuki
czosnek 2 zabki
oliwa 3 łyzki
masło 1 łyzka
mięsiste pomidory 4 sztuki
sól, pieprz
natka pietruszki posiekana łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka po włosku

Wątróbkę umyć osuszyć w papierowej kuchennej sciereczce pokroić na mniejsze cząstki. Posiekać drobno cebulę. Rozgrzać na patelni masło i oliwę dodać cebulę.
Kiedy się zeszkli dodać wątróbkę. Smazyc mieszając az wątróbka sie usmazy doprawić solą i pieprzem. Zdjąc wątróbkę z patelni i ustawic w cieplym miejscu.
Czosnek posiekać jak najdrobniej.
Na pozostalym na patelni tluszczu ulozyc pokrojone w plastry pomidory, smazyc z kazdej strony minutę. po czym posypac posiekanym czosnkiem. Na warstwie pomidorów ułozyc watrobke z cebulą i jeszcze chwile razem smażyc. Podawac potrawe posypaną siekaną zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak