Wątróbka po włosku

Wątróbka po włosku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    40 dag
  • średnie cebule

    2 sztuki
  • czosnek

    2 zabki
  • oliwa

    3 łyzki
  • masło

    1 łyzka
  • mięsiste pomidory

    4 sztuki
  • sól, pieprz

  • natka pietruszki

    posiekana łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć osuszyć w papierowej kuchennej sciereczce pokroić na mniejsze cząstki. Posiekać drobno cebulę. Rozgrzać na patelni masło i oliwę dodać cebulę.
Kiedy się zeszkli dodać wątróbkę. Smazyc mieszając az wątróbka sie usmazy doprawić solą i pieprzem. Zdjąc wątróbkę z patelni i ustawic w cieplym miejscu.
Czosnek posiekać jak najdrobniej.
Na pozostalym na patelni tluszczu ulozyc pokrojone w plastry pomidory, smazyc z kazdej strony minutę. po czym posypac posiekanym czosnkiem. Na warstwie pomidorów ułozyc watrobke z cebulą i jeszcze chwile razem smażyc. Podawac potrawe posypaną siekaną zieloną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat