Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane tuńczykiem i sałatą lodową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
sałata lodowa kilka liści
sól
pieprz
majonez 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane tuńczykiem i sałatą lodową

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo. Gdy ostygną, przekroić je na połówki i delikatnie usunąć żółtka. Rozgnieść żółtka widelcem.
Krok 1 - Jajka faszerowane tuńczykiem i sałatą lodową foto
2
Tuńczyka odsączyć z zalewy, dodać do żółtek. Dodać również wypłukaną, osuszoną i pokrojoną w paseczki sałatę lodową. Wymieszać wszystkie składniki.
Krok 2 - Jajka faszerowane tuńczykiem i sałatą lodową foto
3
Dodać majonez. Przyprawić farsz świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Wymieszać. Faszerować jaka powstałą masą.
Smacznego :)
Krok 3 - Jajka faszerowane tuńczykiem i sałatą lodową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 01.07.2017 21:27
Dobre jajka.
Jolanta40 01.07.2017 20:09
bardzo oryginalne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak