Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz \"z rękawa\" z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
pietruszka, seler
sól, pieprz
filet z dorsza 8 kostek
lód 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz \"z rękawa\" z warzywami

Obrać marchew pietruszki seler zetrzec warzywa na jarzynowej tarce. Cebulę posiekać pieczarki pokroic w kostkę, wymiezac warzywa z pieczarkami i cebula
w rękawie foliowym ułozyc połowe kostek filetowych na nich polowe mieszanki grzybowowarzywnej, posypac sola i pieprzem, znowu kostki filetowe i znowu posypane pieprzem i solą warzywa, na wierzchu ułozyc posiekane na wiórki masło. Podlać 2 łyzkami wody.
Zamknąc rękaw foliowy. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około pół godziny.
Filety z warzywami podawać z ziemniakami z wody lub puree

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak