Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baghir ,marokańskie naleśniki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

semolina 1 szklanka
mąka pszenna 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżki
sól 1 szczypta
drożdże suche 1/2 łyżki
woda ciepła 2 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Baghir ,marokańskie naleśniki

W misce połącz ze sobą wodę, drożdże ,semolinę,mąkę pszenną oraz sól.
Następnie dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj.
Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na ok. 30 minut.
Na rozgrzaną patelnię nakładaj łyżką wazową ciasto, ok 1/2 łyżki.
Naleśniki smaż tylko z jednej strony,uważają aby ich nie przypalić. Na wierzchu powinny pojawić się pęcherzyki. Smaż do momentu aż ciasto z wierzchu 'zastygnie'

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 03.07.2017 10:18
warto spróbować :)
mirosława4 01.07.2017 09:10
ciekawe te naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak