Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyki gospodarskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wołowe 50 dag
czerstwe kajzerki 2 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
cebula 2 sztuki
masło 1 łyzka
oliwa 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyki gospodarskie

Namoczyć kajzerki dokladnie wycisnąc w dłoniach, po czym rozetrzeć je za pomocą widelca. Wymieszać mięso z żoltkami kajzerkami i pieprzem i solą. Gdyby masa byla zbyt sucha, mozna dolac odrobinę zimnej wody, Dokladnie wyrobic jednorodną masę.
Formować okrągle niezbyt grube befsztyki, obtaczac je w mące.
Rozgrzać tłuszcz smazyc befsztyki na srednim ogniu aby nie spaliły sie na wierzhu, pozostając surowe wewnątrz.
Pod koniec smazenia dodac pokrojone w cienkie piórka cebule i na brzegu patelni podsmazyc je lekko rumieniąc. kiedy po nakłuciu befsztyka wycieka zeń bialawy sok, mieso jest gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak