Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka brokułowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
brokuł 1 szt
jajko 1 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka brokułowe

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Ziemniaki tłuczemy i odstawiamy do przestygnięcia. Ziemniaki łączymy z brokułem, dodajemy jajko i obie mąki. Zagniatamy gładkie elastyczne ciasto. Na oprószonej mąką stolnicę tworzymy wałek z ciasta, kroimy w małe ukośne kawałki. Kopytka wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak