Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron świderki ze szpinakiem i serem feta

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 400 g
ser feta 250 g
szpinak mrożony 400 g
oliwa 1 łyżka
cebula 1 szt.
czosnek 1 ząbek
pomidory 1-2 szt.
pieprz do smaku
parmezan starty do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron świderki ze szpinakiem i serem feta

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. cebulę i ząbek czosnku obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. W międzyczasie pokroić w kostkę pomidora. Na patelnię (do cebuli i czosnku) wrzucić szpinak (mrożony albo świeży). Poddusić do miękkości, przyprawić pieprzem. Pod koniec duszenia wrzucić ser feta. Wymieszać, zdjąć z ognia. Na talerze wyłożyć makaron, kłaść szpinak z serem, a na to pokrojone pomidory. Całość można posypać startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 01.07.2017 01:02
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak