Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówki śmietankowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 400 ml
cukier 1 szklanka
masło 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Krówki śmietankowe

Kroki postępowania

1
Cukier łączę z cukrem waniliowym.
Krok 1 - Krówki śmietankowe foto
2
Do śmietanki dodaję cukier połączony z cukrem waniliowym i całość gotuję na niewielkim ogniu.
Krok 2 - Krówki śmietankowe foto
3
Kiedy cukier się roztopi dodaję masło.
Krok 3 - Krówki śmietankowe foto
4
Całość gotuję na niewielkim ogniu i stale mieszam.
Krok 4 - Krówki śmietankowe foto
5
Kiedy masa zacznie gęstnieć wlewam ją do silikonowej formy i umieszczam w lodówce.
Krok 5 - Krówki śmietankowe foto
6
Zastygniętą masę kroję i zawijam w papierki.
Krok 6 - Krówki śmietankowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak