Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe w sosie pomidorowo-paprykowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pomidory 1 szt
cebula biała 1 szt
przyprawa uniwersalna w/g uznania
olej kokosowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe w sosie pomidorowo-paprykowym

Polędwiczkę umyć, pokroić na plasterki około 2 cm grubości, szybko z obu stron podsmażyć na rozgrzanym oleju, następnie podlać wodą, dodać cebulę pokrojoną, sól, pieprz i inne przyprawy w/ g uznania, dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać drobniutko pokrojoną paprykę i pomidor. Wcześniej paprykę i pomidor należy sparzyć, aby zdjąć skórkę. Dodać do polędwiczek, dusić jeszcze około 10 minut. Można podawać z ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.07.2017 12:03
dobre polędwiczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak