Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z łososia na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 100 gram
łosoś wędzony 50 gram
czosnek 2 ząbki
imbir starty 1 łyżka
cytryna 1/4 sztuki
ogórek konserwowy 3 sztuki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 4 sztuki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łososia na ostro

Łososia wędzonego i surowego siekam drobno i łączę z oliwą. Następnie dodaję starty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek i zmielony pieprz. Całość dokładnie mieszam, po czym wstawiam do lodówki na 15 minut. Następnie dodaję pokrojonego ogórka i sok wyciśnięty z cytryny i dokładnie mieszam wszystkie składniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak